Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Animáció
Képzésről Galéria / Munkák Tanáraink Tantárgyaink Órarend Diákjaink Hírek INSTA

Animáció Tanáraink

Péterffy Zsófia

Szakvezető
Elektronikus Látványtervezés, Animációsfilm tervezés és készítés, 3D modellezés

A Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) animáció szakán 1997-ben végzett animációsfilm rendezőként. A Zrem Filmstúdió alapítója és művészeti vezetője, a Magyar Filmművész Szövetség Animációs Tagozatának vezetőségi tagja, az Európai Filmakadémia (EFA) és a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének tagja.

Tovább


Vácz Péter

Művészeti vezető
Animációkészítés, Dramaturgia, Storyboard

Tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakán kezdte, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán folytatta. Nyuszi és Őz (2013) című mesterszakos diplomafilmje több mint 125 fesztiváldíjat nyert világszerte.

Tovább


Egely Katalin

Animációkészítés elmélete és gyakorlata

A Képző és Iparművészeti Szakközépiskola bőr és textil szakának elvégzése után, másfél éves kitérővel a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán, 2013-ban végeztem a MOME animáció BA szakán.

Tovább


Spányik József

Művészettörténet, Rajz, festés, mintázás

1972 óta tanít rajzot és művészettörténetet. Tanított általános iskolában, gimnáziumban, művészeti táborokban, felvételi előkészítőn, szakkörön – különböző korú, társadalmi helyzetű, motivációjú gyerekeknek. 1993 óta a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium állandó tanára.


Oláh Zoltán

Fotótörténet, Felvételkészítés, Mozgóképkészítés

Gyerekfejjel kezdett fotózni, fürdőszoba laborban nagyítva. Később fotószakkörösként a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium fotó-dokumentátora lett az Irka c. gimis lapban

Tovább


Orosz Anna Ida

Médiaművészeti alapismeretek – Animációtörténet

Orosz Anna Ida 1986-ban született Budapesten. Filmtörténet–angol szakpáron végzett az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán 2011-ben.

Tovább


Várhegyi Rudolf

Hangrögzítés, hangdesign

hangmester, sound designer, HASC Tag (Magyar Hangmérnök Szövetség)
A filmek akusztikai világával, annak megtervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Gyakorlati tevékenységét a Magyar Filmgyártó Vállalatnál (Mafilm) kezdte. Pályafutása során nagyon sok kis és nagyjátékfilm hangmérnöke volt…

Tovább


Pikler Éva

Rajz-tipográfia

Alkalmazott grafikus, illusztrátor. A Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) grafika-tipográfia szakának elvégzése után művészeti vezetőként kilenc évig dolgozott nemzetközi reklámügynökségekben.

Tovább


Ráthonyi Kinga DLA

Rajz, festés, mintázás

PTE MAMI Tárgyalkotó Tanszék, adjunktus
Budaörsi Illyés Művészeti Szakképzés, a kerámiaműves szakképzés vezetője

TANULMÁNYOK
2010 Moholy Nagy Művészeti Egyetem, doktori fokozat megszerzése

Tovább


Böhm András

Mozgóképelmélet

1968-tól dolgoztam a Magyar Filmgyártó Vállalat stábjánál. A Színház és Filmművészeti Főiskolán valamint a 80-as években szerzett gyakorlati tapasztalataimat a 90-es években a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjainak adtam át. A filmkészítés minden területén tevékenykedtem már: voltam rendező asszisztens, produkciós menedzser, producer, filmforgalmazó. Jelenleg a tanításon túl igazságügyi szakértői tevékenységet is folytatok a gyártás, szerkesztés, költség, reklám, PR, írott sajtó terén


Klotz Miklós fotográfus

Mozgókép elmélet – világítástechnika

Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM…

Tovább


Maksai Kinga

Művészettörténet, Vizuális kultúra

2010-től tartok magyar felvételi előkészítőt az Illyés Gyula Gimnáziumban. Szintén itt 2014-től tanítok magyar nyelv és irodalom, valamint mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyakat a gimnazistáknak.

Tovább


Károly Ildikó

Ábrázoló geometria

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozási szakirányán.
1983-tól 2000-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. A művészeti OKJ szakképzés keretében ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.


Zsolnainé Harczi Ildikó

Szakképzés vezető
Gazdasági jogi és vállalkozási ismeretek

A Corvinus Egyetem külgazdasági szakirányán mérnök-közgazdász, a Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében vállalkozási menedzsment szakirányban MBA (Master of Business Administration) diplomát, valamint a BME Doktori Iskolájában marketing szakirányon abszolutóriumot szereztem.

Tovább


Szűcs Edina

Kortárs művészettörténet

Gyerekkorom óta elhivatottságot éreztem a képzőművészet iránt; építészet, szobrászat, festészet. Mindegyik területen próbálkoztam: részt vettem diáktárlatokon olajfestményeimmel , tűzzománcaimmal – festészeti szobrászati alkotótáborokban. Mindig elragadott a színek a formák világa , ezek komponálása.
Főiskolai valamint egyetemi tanulmányaimat is vizuális területen – művészettörténet, rajzolás, festészet, szín és formatan, vizuális- kommunikáció és színdinamika – témákban szereztem.


Pánczél Péter

Foglalkoztatás I.-angol

1994-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi karán angol nyelv és irodalom szakon. A tanári munkám mellett szakértőként dolgoztam több hazai és nemzetközi szakképzési programban: 1998-2000 között a projekt alapú szakképzés hazai megvalósításában egy EU-s Leonardo Da Vinci program keretében, világbanki eszközbeszerzési tenderek előkészítésében és lebonyolításában az Idex Inter-Ed Kft-nél 200-2002 között, valamint az NSZI Szakiskola fejlesztési programjában (SzakMA) tananyagfejlesztéssel foglalkoztam.
2002 óta tanítok az Illyés Gyula Gimnáziumban. A nyelvtanítás mellett projekt koordinátori feladatot látok el a Nemzetközi Drámaprojekt nevű programban.