Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Animáció
KépzésrőlTantárgyainkTanárainkÓrarendDiákjainkGalériaHírekFB

Animáció Tanáraink

Péterffy Zsófia

Szakvezető
Elektronikus Látványtervezés, Animációsfilm tervezés és készítés, 3D modellezés

A Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) animáció szakán 1997-ben végzett animációsfilm rendezőként. A Zrem Filmstúdió alapítója és művészeti vezetője, a Magyar Filmművész Szövetség Animációs Tagozatának vezetőségi tagja, az Európai Filmakadémia (EFA) és a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének tagja.

Tovább


Vácz Péter

Művészeti vezető
Animációkészítés, Dramaturgia, Storyboard

Tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakán kezdte, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán folytatta. Nyuszi és Őz (2013) című mesterszakos diplomafilmje több mint 125 fesztiváldíjat nyert világszerte.

Tovább


Bernáth Szilárd

Mozgókép gyakorlat

Bernáth Szilárd 2011-ben végzett az ELTE film- és magyar szakán. 2013 és 2018 között az Illyés Gyula Gimnázium magyar irodalom- és nyelvtan tanára volt. 2012 óta rendszeresen rendez reklámokat, kisjátékfilmeket, videóklipeket.

Tovább


Egely Katalin

Animációkészítés elmélete és gyakorlata

A Képző és Iparművészeti Szakközépiskola bőr és textil szakának elvégzése után, másfél éves kitérővel a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán, 2013-ban végeztem a MOME animáció BA szakán.

Tovább


Spányik József

Művészettörténet, Rajz, festés, mintázás

1972 óta tanít rajzot és művészettörténetet. Tanított általános iskolában, gimnáziumban, művészeti táborokban, felvételi előkészítőn, szakkörön – különböző korú, társadalmi helyzetű, motivációjú gyerekeknek. 1993 óta a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium állandó tanára.


Orosz Anna Ida

Médiaművészeti alapismeretek – Animációtörténet

Orosz Anna Ida 1986-ban született Budapesten. Filmtörténet–angol szakpáron végzett az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán 2011-ben.

Tovább


Várhegyi Rudolf

Hangrögzítés, hangdesign

hangmester, sound designer, HASC Tag (Magyar Hangmérnök Szövetség)
A filmek akusztikai világával, annak megtervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Gyakorlati tevékenységét a Magyar Filmgyártó Vállalatnál (Mafilm) kezdte. Pályafutása során nagyon sok kis és nagyjátékfilm hangmérnöke volt…

Tovább


Pikler Éva

Rajz-tipográfia

Alkalmazott grafikus, illusztrátor. A Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) grafika-tipográfia szakának elvégzése után művészeti vezetőként kilenc évig dolgozott nemzetközi reklámügynökségekben.

Tovább


Ráthonyi Kinga DLA

Rajz, festés, mintázás

PTE MAMI Tárgyalkotó Tanszék, adjunktus
Budaörsi Illyés Művészeti Szakképzés, a kerámiaműves szakképzés vezetője

TANULMÁNYOK
2010 Moholy Nagy Művészeti Egyetem, doktori fokozat megszerzése

Tovább


Böhm András

Mozgóképelmélet

1968-tól dolgoztam a Magyar Filmgyártó Vállalat stábjánál. A Színház és Filmművészeti Főiskolán valamint a 80-as években szerzett gyakorlati tapasztalataimat a 90-es években a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjainak adtam át. A filmkészítés minden területén tevékenykedtem már: voltam rendező asszisztens, produkciós menedzser, producer, filmforgalmazó. Jelenleg a tanításon túl igazságügyi szakértői tevékenységet is folytatok a gyártás, szerkesztés, költség, reklám, PR, írott sajtó terén


Klotz Miklós fotográfus

Mozgókép elmélet – világítástechnika

Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM…

Tovább


Károly Ildikó

Ábrázoló geometria

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozási szakirányán.
1983-tól 2000-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. A művészeti OKJ szakképzés keretében ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.


Zsolnainé Harczi Ildikó

Gazdasági jogi és vállalkozási ismeretek
OKJ szakképzés vezető

A Corvinus Egyetem külgazdasági szakirányán mérnök-közgazdász, a Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében vállalkozási menedzsment szakirányban MBA (Master of Business Administration) diplomát, valamint a BME Doktori Iskolájában marketing szakirányon abszolutóriumot szereztem.

Tovább


Szűcs Edina

Kortárs művészettörténet

Gyerekkorom óta elhivatottságot éreztem a képzőművészet iránt; építészet, szobrászat, festészet. Mindegyik területen próbálkoztam: részt vettem diáktárlatokon olajfestményeimmel , tűzzománcaimmal – festészeti szobrászati alkotótáborokban. Mindig elragadott a színek a formák világa , ezek komponálása.
Főiskolai valamint egyetemi tanulmányaimat is vizuális területen – művészettörténet, rajzolás, festészet, szín és formatan, vizuális- kommunikáció és színdinamika – témákban szereztem.


Pánczél Péter

Foglalkoztatás I.-angol

1994-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi karán angol nyelv és irodalom szakon. A tanári munkám mellett szakértőként dolgoztam több hazai és nemzetközi szakképzési programban: 1998-2000 között a projekt alapú szakképzés hazai megvalósításában egy EU-s Leonardo Da Vinci program keretében, világbanki eszközbeszerzési tenderek előkészítésében és lebonyolításában az Idex Inter-Ed Kft-nél 200-2002 között, valamint az NSZI Szakiskola fejlesztési programjában (SzakMA) tananyagfejlesztéssel foglalkoztam.
2002 óta tanítok az Illyés Gyula Gimnáziumban. A nyelvtanítás mellett projekt koordinátori feladatot látok el a Nemzetközi Drámaprojekt nevű programban.


Sinkovicsné Deák Gyöngy Margit

Zenei alapismeretek

A Győri Zeneművészeti Főiskolán szereztem 1983-ban magánének szakos diplomát, és 2011-ben mesterképzésben a Pécsi Tudomány Egyetem Művészetterápia Szakán zeneterapeuta diplomát. Szakmai fejlődésemhez sokat adtak a jelenetős művészek által tartott mesterkurzusok. 1983-ban részt vettem Elizabeth Schwarzkopf mesterkurzusán, majd később Hamari Júlia több mesterkurzusán is. Az Illyés Gyula Gimnáziumban éneket, zeneelméletet tanítok, kórust vezetek, a Kiss Zenedében magánéneket oktatok, és a Törökbálinti Gyermek Hospice Ház zeneterapeutája vagyok. Koncertező énekművészként elsősorban itthon adok koncerteket, éneklek templomi, múzeumi koncertek keretében, de adtam koncerteket Németországban, Ausztriában, Angliában, és Svájcban is.


Vajda Péter

WEB és portfólió készítés

2013-tól tanít informatikát főállásban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és annak OKJ-s képzésein. Ugyanitt ECDL vizsgáztató.

Tovább