Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Animáció
Képzésről Galéria / Munkák Tanáraink Tantárgyaink Órarend Diákjaink Hírek INSTA

Animáció Tanáraink

Péterffy Zsófia

Szakvezető
Elektronikus Látványtervezés, Animációsfilm tervezés és készítés, 3D modellezés

A Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) animáció szakán 1997-ben végzett animációsfilm rendezőként. A Zrem Filmstúdió alapítója és művészeti vezetője, a Magyar Filmművész Szövetség Animációs Tagozatának vezetőségi tagja, az Európai Filmakadémia (EFA) és a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének tagja.

Tovább


Debreczeni Zoltán

Művészeti vezető
Animációkészítés, Dramaturgia, Storyboard

Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs rendező és Design- és vizuális-művészet tanár mester szakán végezte. Diplomázás előtt számtalan alkotótáborban és képzési programban vett részt. Diplomafilmje a SOLA (2020) számtalan nagynevű nemzetközi filmfesztiválon vetítették. Jelenleg szabadúszóként dolgozik mint animációs filmrendező, kompozitor, illusztrátor, karakter és animációs tervező. Mindemellett mozgóképtanár a Képző és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium mozgókép szakán.


Bernáth Szilárd

Dramaturgia, Forgatókönyvírás, Rendezési gyakorlat

Bernáth Szilárd filmrendező, forgatókönyvíró, 2010-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar, filmtudomány, pedagógia- és pszichológia tanszékein. 2011-től 2018-ig magyartanárként tanított az Illyés Gyula Gimnáziumban, 2017-től az Ilyés Művészeti Szakképző állandó dramaturgia- és forgatókönyvírás tanára. Kisjátékfilmjeivel (Fizetős nap, Szabadok) számos hazai és nemzetközi fesztiválszereplést és díjat nyert el. Első nagyjátékfilmjének, a Larrynek az “A” kategóriás Tallinni Nemzetközi Filmfesztiválon volt premierje, azóta számos helyen díjaztak itthon és külföldön is.


Pikler Éva

Rajz-tipográfia

Alkalmazott grafikus, illusztrátor. A Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) grafika-tipográfia szakának elvégzése után művészeti vezetőként kilenc évig dolgozott nemzetközi reklámügynökségekben.

Tovább


Várhegyi Rudolf

Hangrögzítés, hangdesign

hangmester, sound designer, HASC Tag (Magyar Hangmérnök Szövetség)
A filmek akusztikai világával, annak megtervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Gyakorlati tevékenységét a Magyar Filmgyártó Vállalatnál (Mafilm) kezdte. Pályafutása során nagyon sok kis és nagyjátékfilm hangmérnöke volt…

Tovább


Herczeg Zsófi

Animációtörténet

A BGF kommunikáció és médiatudomány és az ELTE magyar nyelv és irodalom alapszakán, valamint filmtudomány mesterszakán végzett. 2015-ben hozta létre a Dot & Line nevű animációs oldalt, melyen a kortárs magyar animáció áll fókuszban. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs fesztiválforgalmazója, a Filmhu magyar filmes portál újságírója, illetve a budaörsi Illyés Művészeti Szakképző Akadémián tanít animációtörténetet. Részt vesz a Friss Hús Budapest, a Primanima, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, az Anilogue és az Ukmukfukk Zinefeszt szervezésében, valamint különböző animációs események és projektek létrejöttében.


Spányik József

Művészettörténet, Rajz, festés, mintázás

1972 óta tanít rajzot és művészettörténetet. Tanított általános iskolában, gimnáziumban, művészeti táborokban, felvételi előkészítőn, szakkörön – különböző korú, társadalmi helyzetű, motivációjú gyerekeknek. 1993 óta a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium állandó tanára.


Szűcs Edina

Kortárs művészettörténet

Gyerekkorom óta elhivatottságot éreztem a képzőművészet iránt; építészet, szobrászat, festészet. Mindegyik területen próbálkoztam: részt vettem diáktárlatokon olajfestményeimmel , tűzzománcaimmal – festészeti szobrászati alkotótáborokban. Mindig elragadott a színek a formák világa , ezek komponálása.
Főiskolai valamint egyetemi tanulmányaimat is vizuális területen – művészettörténet, rajzolás, festészet, szín és formatan, vizuális- kommunikáció és színdinamika – témákban szereztem.


Oláh Zoltán

Fotótörténet, Felvételkészítés, Mozgóképkészítés

Gyerekfejjel kezdett fotózni, fürdőszoba laborban nagyítva. Később fotószakkörösként a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium fotó-dokumentátora lett az Irka c. gimis lapban

Tovább


Zsolnainé Harczi Ildikó

Gazdasági jogi és vállalkozási ismeretek

A Corvinus Egyetem külgazdasági szakirányán mérnök-közgazdász, a Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében vállalkozási menedzsment szakirányban MBA (Master of Business Administration) diplomát, valamint a BME Doktori Iskolájában marketing szakirányon abszolutóriumot szereztem.

Tovább


Klotz Miklós fotográfus

Mozgókép elmélet – világítástechnika

Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM…

Tovább


Károly Ildikó

Ábrázoló geometria

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozási szakirányán.
1983-tól 2000-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. A művészeti OKJ szakképzés keretében ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.


Böhm András

Mozgóképelmélet

1968-tól dolgoztam a Magyar Filmgyártó Vállalat stábjánál. A Színház és Filmművészeti Főiskolán valamint a 80-as években szerzett gyakorlati tapasztalataimat a 90-es években a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjainak adtam át. A filmkészítés minden területén tevékenykedtem már: voltam rendező asszisztens, produkciós menedzser, producer, filmforgalmazó. Jelenleg a tanításon túl igazságügyi szakértői tevékenységet is folytatok a gyártás, szerkesztés, költség, reklám, PR, írott sajtó terén


Ganczer Viktória

A vizuális tervezés alapismeretei 2.: média műfajai


Maksai Kinga