Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Animáció
KépzésrőlTantárgyainkTanárainkÓrarendDiákjainkGalériaHírekFB

Azóta, hogy az Illyésben szakképzést szereztem: Végzett diákjaink történetei

Kapitány Emese Ilona

Azóta, hogy az Illyésben szakképzést szereztem:

sikeres felvételit nyertem a Képzőművészeti Egyetem intermédia és a METU animáció alapszakára is, végül az animációt folytattam az Illyés képzése után. Több diploma filmben dolgoztam már, mint animátor vagy látványtervező, jelenleg pedig a saját diplomamunkámat készítem. A tanulás mellett dolgoztam már stúdióban és egyéb alkalmazott művészeti felkéréseim is voltak. A következő célom az animáció mesterképzésre való bekerülés és annak elvégzése.

Szigeti Máté

Azóta, hogy az Illyésben szakképzést szereztem:

Azóta, hogy az Illyésben szakképzést szereztem, dolgoztam egy német rendezésű sorozat pilot epizódjában,tartottam gyerekeknek animációs workshopot Koszovóban, az Anibar animációs filmfesztiválon, felvételt nyertem a Moholy-Nagy Művészeti egyetem animáció szakára, jelenleg pedig egy animációs mozifilmben dolgozom az egyetem mellett, karakter animátorként.

Boros Brigitta

Azóta, hogy az Illyésben szakképzést szereztem:

Felvételt nyertem a MOME animáció szakára. Úgy érzem, az Illyésben megfelelő felkészítést kaptam az itteni feladatok teljesítéséhez. Az Illyésben sok biztatást kaptam a különböző technikák kipróbálásához, és ezt a tudásomat azóta is gyakran használom. A MOMÉN lehetőségem volt Erasmus-ösztöndíjjal külföldön, a belgiumi Hogeschool Gent animáció szakán tanulni egy félévet, ami hatalmas élmény volt. 2020 nyarán a kötelező szakmai gyakorlatot a Kecskemétfilm Kft.-nél végeztem el.

Emellett 2018-ban részt vettem a Primanima animációs filmfesztivál filmkritikaíró workshopján, ahol elnyertem a legjobb filmkritikáért járó díjat és az írásaim megjelentek a Dot & line online animációs újságban. A MOMÉS éveim alatt a Designisso online újságnak is írtam publikálásra kerülő cikkeket.