Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Fotó
KépzésrőlTantárgyainkTanárainkÓrarend DiákjainkGalériaHírekFB

Fotó Tanáraink

Klotz Miklós fotográfus

Felvételkészítés, Analóg fotográfia

Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM…

Tovább


Bartók István ✝

Fotó és multimédia gyakorlat, Digitális és kidolgozás technika

Világosítóként kezd a filmszakmában, majd segédoperatőri tevékenysége közben elvégzi a Mafilm két éves Kameraman iskoláját. Ez után egy évet tölt a Budakeszi úti Filmlaborban gyakorlaton. A filmszakmai felsőfokú képzés után megszerzi a fényképész képesítést is.

Tovább


Károly Ildikó

Ábrázoló geometria

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozási szakirányán.
1983-tól 2000-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. A művészeti OKJ szakképzés keretében ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.


Kesjár Erika

Vizuális kommunikáció

2000- ben szereztem magyar-kommunikáció szakos diplomát az Eszterházy Károly Főiskolán Egerben, majd 2006-ban Mozgóképkultúra és médiaismeret szakos diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. 2010-ig egy vidéki gimnáziumban tanítottam magyart és médiát, valamint nagy lelkesedéssel vettem részt az iskolaújság elindításában, szerkesztésében és az újságírói tehetséggondozásban. 2017 óta tanítok a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnáziumban médiát a 9. és 12. évfolyamon, illetve vizuális és mozgóképi kultúrát az OKJ-s képzésen a fotósoknak. Legfőbb törekvésem a naprakész elméleti ismeretátadás mellett a tárgy élmény alapú, projektszemléletű oktatása, valamint a gyakorlati tapasztalatszerzés segítése.


Mosberger Róbert

Fotótechnika, Felvételkészítés

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolai grafika szakán érettségiztem, majd a Szellemkép Szabadiskola Alapítvány fotó szakán tanultam. Fotós tanáraim voltak: Kása Béla, Gulyás Miklós, Vékás Magdolna, Fuchs Lehel, Drégely Imre.

Tovább


Oláh Zoltán

Fotótörténet, Felvételkészítés, Mozgóképkészítés

Gyerekfejjel kezdett fotózni, fürdőszoba laborban nagyítva. Később fotószakkörösként a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium fotó-dokumentátora lett az Irka c. gimis lapban

Tovább


Pánczél Péter

Foglalkoztatás I.-angol

1994-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi karán angol nyelv és irodalom szakon. A tanári munkám mellett szakértőként dolgoztam több hazai és nemzetközi szakképzési programban: 1998-2000 között a projekt alapú szakképzés hazai megvalósításában egy EU-s Leonardo Da Vinci program keretében, világbanki eszközbeszerzési tenderek előkészítésében és lebonyolításában az Idex Inter-Ed Kft-nél 200-2002 között, valamint az NSZI Szakiskola fejlesztési programjában (SzakMA) tananyagfejlesztéssel foglalkoztam.
2002 óta tanítok az Illyés Gyula Gimnáziumban. A nyelvtanítás mellett projekt koordinátori feladatot látok el a Nemzetközi Drámaprojekt nevű programban.


Pikler Éva

Grafika-tipográfia

Alkalmazott grafikus, illusztrátor. A Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) grafika-tipográfia szakának elvégzése után művészeti vezetőként kilenc évig dolgozott nemzetközi reklámügynökségekben.

Tovább


Szűcs Edina

Rajz, festés, mintázás

Gyerekkorom óta elhivatottságot éreztem a képzőművészet iránt; építészet, szobrászat, festészet. Mindegyik területen próbálkoztam: részt vettem diáktárlatokon olajfestményeimmel , tűzzománcaimmal – festészeti szobrászati alkotótáborokban. Mindig elragadott a színek a formák világa , ezek komponálása.
Főiskolai valamint egyetemi tanulmányaimat is vizuális területen – művészettörténet, rajzolás, festészet, szín és formatan, vizuális- kommunikáció és színdinamika – témákban szereztem.


Vajda Péter

WEB és portfólió készítés

2013-tól tanít informatikát főállásban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és annak OKJ-s képzésein. Ugyanitt ECDL vizsgáztató.

Tovább


Zsolnainé Harczi Ildikó

Jogi és vállalkozási ismeretek
OKJ szakképzés vezető

A Corvinus Egyetem külgazdasági szakirányán mérnök-közgazdász, a Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében vállalkozási menedzsment szakirányban MBA (Master of Business Administration) diplomát, valamint a BME Doktori Iskolájában marketing szakirányon abszolutóriumot szereztem.

Tovább