Illyés Művészeti Szakképző Akadémia
Fotó
KépzésrőlTantárgyainkTanárainkÓrarend DiákjainkGalériaHírekFB

Fotó Tanáraink

Klotz Miklós fotográfus

Szakvezető
Felvételkészítés, Analóg fotográfia

Budapesten és Pázmándon él és dolgozik.
Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult fényképészetet. Miután 1989-ben Budapestre költözött, szabadúszó fotográfusként dolgozott, és többek között a MAFILM…

Tovább


Károly Ildikó

Ábrázoló geometria

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozási szakirányán.
1983-tól 2000-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. A művészeti OKJ szakképzés keretében ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.


Mosberger Róbert

Fotótechnika, Felvételkészítés

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolai grafika szakán érettségiztem, majd a Szellemkép Szabadiskola Alapítvány fotó szakán tanultam. Fotós tanáraim voltak: Kása Béla, Gulyás Miklós, Vékás Magdolna, Fuchs Lehel, Drégely Imre.

Tovább


Nagy Péter

Fotó utómunka, nyomdai előkészítés

Mind a mai napig aktívan dolgozom is e területeken vállalkozásom, a Colorcom Media keretei között.
Régi vágyam vált valóra, mikor az Illyés lehetőséget teremtett arra, hogy részt vegyek a szervezett oktatásban.

Tovább


Oláh Zoltán

Fotótörténet, Felvételkészítés, Mozgóképkészítés

Gyerekfejjel kezdett fotózni, fürdőszoba laborban nagyítva. Később fotószakkörösként a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium fotó-dokumentátora lett az Irka c. gimis lapban

Tovább


Pikler Éva

Grafika-tipográfia

Alkalmazott grafikus, illusztrátor. A Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) grafika-tipográfia szakának elvégzése után művészeti vezetőként kilenc évig dolgozott nemzetközi reklámügynökségekben.

Tovább


Péterffy Zsófia

Tervezés és kivitelezés 2.: mozgókép és animáció

A Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) animáció szakán 1997-ben végzett animációsfilm rendezőként. A Zrem Filmstúdió alapítója és művészeti vezetője, a Magyar Filmművész Szövetség Animációs Tagozatának vezetőségi tagja, az Európai Filmakadémia (EFA) és a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének tagja.

Tovább


Szűcs Edina

Rajz, festés, mintázás

Gyerekkorom óta elhivatottságot éreztem a képzőművészet iránt; építészet, szobrászat, festészet. Mindegyik területen próbálkoztam: részt vettem diáktárlatokon olajfestményeimmel , tűzzománcaimmal – festészeti szobrászati alkotótáborokban. Mindig elragadott a színek a formák világa , ezek komponálása.
Főiskolai valamint egyetemi tanulmányaimat is vizuális területen – művészettörténet, rajzolás, festészet, szín és formatan, vizuális- kommunikáció és színdinamika – témákban szereztem.


Vajda Péter

WEB és portfólió készítés

2013-tól tanít informatikát főállásban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és annak OKJ-s képzésein. Ugyanitt ECDL vizsgáztató.

Tovább


Zsolnainé Harczi Ildikó

Jogi és vállalkozási ismeretek

A Corvinus Egyetem külgazdasági szakirányán mérnök-közgazdász, a Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében vállalkozási menedzsment szakirányban MBA (Master of Business Administration) diplomát, valamint a BME Doktori Iskolájában marketing szakirányon abszolutóriumot szereztem.

Tovább


Ganczer Viktória


Maksai Kinga

A vizuális tervezés alapismeretei 2.: média műfajai