A fotó szak tanárai

Bartók István

Világszerzőként kezdődik a filmszakmában, majd segédoperatőr gyakornoki tevékenysége során a Mafilm kétéves Kameraman iskoláját. Ez alatt egy évet tölt egy Budakeszi úti Filmlaborban gyakorlaton. Filmszakmai felsőfokú iskola elvégzése után megszerzi a fotós képesítést is.
Több tucat kisfilmben, majd nagyjátékfilmekben dolgozik – először segédoperatőrként, majd kameramanként. 1977-től állfotós. Első filmfilmje 1978-ban Illés György mellett kezdi. Dolgozik többek közt Ragályi Elemérrel, Fábry Zoltánnal, Pál Sándor, Révész Györggyel, Szabó Istvánnal. 1993-ig több mint ötven színes filmfilmben, és tévéfilmben, valamint jó néhány külföldi produkcióban működik közbe az állófotóban.
1977-től rendszeresen megjelenik a fotói magazinokban vagy könyvillusztrációként.
1993-ban grafikai stúdiót alapított, ahol számos világcég és bank (OTP, CIB, Renault, Reckitt Benckiser stb.) Reklámanyaga, folyóirata, plakátja, kiadványa és szakkönyve elkészült.
2004-óta elsősorban tanácsadóként és egyedi fotókból készült digitális utómunkái, valamint alkalmi riportfotók és külföldi játék- és tévéfilmekben sztárportékat készít munkatársa Egon Endrényi mellett.

 

Klotz Miklós

Klotz Miklós

Klotz Miklós a székesfehérvári Árpád Szakközépiskolában tanult képzet. Miután 1989-ben Budapesten költözött, dolgozott szabadúszó fotográfusként, többek között MAFILM és a Taps című színházi folyóirat részeként vállalt megbízások. Számos filmforgatáson dolgozott felvételkészítésként. 1996-tól Klotz a Miró Fotóstúdió égisze alatt folytatja megbízói alkalmazott fotós tevékenységét, amelyet részben a Miró fekete-fehér fotólabor végez – mindkettőt Klotz alapította és működtetett. Kreatív szakmai tevékenysége megkezdődött a Miró Fotógaléria megnyitásával. A galéria kiállításai magyar és nemzetközi, fotóművészek munkáit mutatják be. Klotz művészeti tevékenysége részét képezi a válogatások kiállításának könyvfilméből álló fotográfiai munkái is. Klotz D.FLEISS szimpózium (Németország, Ausztria, Szerbia, Kína, Magyarország, Románia), Ludvig Művésztelep (Nagykanizsa, Magyarország) és az Inter-Art Művésztelep (Nagyenyed, Románia ) rendszeres résztvevője.

Mosberger Róbert

ÚR

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolai grafika szakon végeztem, majd tanultam egy képi kurzusról egy Szellemkép Szabadiskola Alapítvány. Fotó tanáraim voltak: Kása Béla, Gulyás Milkós, Magdolna Vékás, Lehel Fuchs, Drégely Imre.

Vezetője a grafikai-szitanyomó-fotós műhelyének Mór Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítványa, részt vesz kiállításokon és alkotótelepek szervezésében, vezetők fotóműhelyt alkotó táblákban. Vándorfotográfusként archaikus fotótechnikákkal népszerűsítem a szakmát, létrehoztam az Első Magyar Utazó Fényképezőgép Obscura Sátrat interaktív fotográfiai bemutatót, melyet már számos hazai és külföldi fesztiválon és eseményen játszottam. Tervezők arculatot készítettek kiadványokból, kőlönböző anyagokból egyedi díjakat. Jelenleg a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán webdesign szakon tanulok. A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolai grafika szakon végeztem, majd tanultam egy képi kurzusról egy Szellemkép Szabadiskola Alapítvány. Fotó tanáraim voltak: Kása Béla, Gulyás Milkós, Magdolna Vékás, Lehel Fuchs, Drégely Imre.

Vezetője a grafikai-szitanyomó-fotós műhelyének Mór Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítványa, részt vesz kiállításokon és alkotótelepek szervezésében, vezetők fotóműhelyt alkotó táblákban. Vándorfotográfusként archaikus fotótechnikákkal népszerűsítem a szakmát, létrehoztam az Első Magyar Utazó Fényképezőgép Obscura Sátrat interaktív fotográfiai bemutatót, melyet már számos hazai és külföldi fesztiválon és eseményen játszottam. Tervezők arculatot készítettek kiadványokból, kőlönböző anyagokból egyedi díjakat. Jelenleg a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán webdesign szakon tanulok.

 

Oláh Zoltán

Cv_OláhZoltán_operatőr-rendező_20170830-1

A Színház- és Filmművészeti Főiskola, a Film- és Tv-operatőr szakán befejezem, majd az ELTE Szociológia szakán diplomáztam. A Balázs Béla Stúdióban játékfilmoperatőri, a Duna Televízióban és a Magyar RTL-ben majd a Magyar Televízióban operatőrként és vezető operatőrként dolgoztam, 2000-től – jelenleg Blue Ray Filmély vagyok ügyvezető, rendező, adásrendező és operatőr és forgatókönyvíró. Filmográfiai nézet 34 filmnél közreműködtem rendezőként és / vagy operatőrként, vágóként. Szakmai elismeréseim közül egyet emelnék ki, az Oscar díj jelölés Külföldi hallgatói akadémia kategóriában: a Gigi c. kisjátékfilm az Egyesült Államok Filmakadémiáján, a világ összes filmegyeteménél, a külföldi filmtermelésből, az öt legjobb film kiválasztotta, azaz nominálta.

Ildikó KárolyIldikó Károly

1983-ban az ELTE matematika-fizika és ábrázoló geometria szakán végzett, majd 1995-ben szakközgazdász oklevelet szerzett Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szak vállalkozói szakirányán.

1983-tól 2000-ig Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2001-től az  Illyés Gyula Gimnázium tanára Budaörsön. Itt matematikát, fizikát, szakképzés keretében gazdasági matematikát, animációs képzést és ábrázoló geometriát, színtant és optikát oktat.

 

Zsolnainé Harczi Ildikó

Okleveles vegyészmérnök. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem
Gazdálkodástudományi Karán, külgazdasági szakirányú szerzett mérnök-közgazdász, Debreceni Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetének, Vállalkozási Menedzsment szakirányú szakának. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban a Műszaki Menedzsment Doktori Iskola marketing szakirányon abszolutóriumot szerzett.
Az Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete négy évig a projektvezető, pénzügyi vezető.
Az Illyés Gyula Gimnázium és Szakközépiskola felsőfokú logisztikai menedzser-asszisztens szakképzése 2007-től tanított négy évet a logisztika, a marketing, a vállalati pénzügyek, a minőségbiztosítás, a nemzetközi gazdaságtan, a vezetési és szervezési alapismeretek, a gazdálkodási-vállalkozási ismeretek tantárgyainak, majd két évig a szakközépiskolában az üzleti gazdaságtan és pénzügyi ismeretek tantárgyakat.
Jelenleg az OKJ szakképzéseken marketing, vállalkozó-, pénzügyi- és jogi ismeretek tantárgyakat oktatja.

 

 

Vajda Péter

2013-tól tanít informatikát főállásban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és annak OKJ-s képzésein. Ugyanitt ECDL vizsgáztató. Közel egy évtizede óraadó informatika tanár a Károli Gáspár Egyetem Jogi és Szociológia szakán. Korábban a Lauder Gimnáziumban és a Computer School OKJ iskolában tanított informatikai és multimédiás tárgyakat. Mérnökpedagógus diplomát az Óbudai Egyetemen kapta. Tanítás előtt több mint egy évtizedig újságírásból élt, többek közt a HVG mellékletében állandó munkatársként kulturális, szociális és műszaki témájú írásokból. Újságírói munkája mellett szociális területen is tevékenykedett, többek közt az Autonómia Alapítvány munkatársaként. Mérnöki egyetemista éveiben az ELTE Esztétika és Kulturális Antropológia szakán vendéghallgatóként tanult.