A "Művészeti és médiafotográfus" képzésről

A képzés célja, hogy szakmai (OKJ) képesítést adjon azon jelentkezőknek, akik számára a fényképezés több egyszerű hobbinál és/vagy azoknak is akik a modern világ képrögzítő eszközeinek hozzáértő kereskedésével kívánnak foglalkozni.

A szakmai képzés előfeltétele középiskolai érettségi és a felvételi vizsgán való megfelelés.

A két éves képzés során a növendékek elsajátítják a  műtermi felvételkészítés, az alkalmazott fotográfia, a lakossági fotószolgáltatás, az eseményrögzítés, és a riportfotózás alapvető fogásait. Megismerkednek a hagyományos (analóg) technikákkal, beleértve a laboratóriumi eljárásokat is.

Elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a közvetlen értékesítés, a marketing és a lakossági szolgáltatás területén, a vállakozás, az üzlet/telephely/szalon szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókat is beleértve.

A diákoknak két tanév négy félévében kell teljesíteniük, és szakmai táborban (nyári szakmai gyakorlatokon) kell részt venniük, melynek előrelátható időpontja: az aktuális év júliusa.

A szakon 8-10 fős osztályt indítunk.

Az elmúlt években a képzés megfelelő színvonalának biztosításához jelentős anyagi támogatást nyújtott az Illyés Gyula Gimnázium Alapítványa, ezért növendékeinktől örömmel fogadunk méltányos alapítványi hozzájárulást, hogy a jövőben is számíthassunk az Alapítvány támogatására.

Illyéses Diákokért Alapítvány

Az Alapítvány adószáma: 18620191-1-31

Az Alapítvány számlaszáma: 11742173-20172578

Növendékeinknek a technikai órákhoz a rajz- és festőeszközöket, a segédeszközöket és -anyagokat saját költségükön kell beszerezniük, továbbá viselniük kell a nyári szakmai tábor költségeinek méltányos részét is.

Kedvezmények, juttatások: egészségbiztosítás, diákigazolvány, családi pótlék, árvasági ellátás

Tanáraink kitüntetett alkotók, mindkét szakterület elismert mesterei. Célunk olyan tudás átadása, amit növendékeink a képzés sikeres befejezése után azonnal, a gyakorlatban tudnak alkalmazni.