Blog

Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

phev-42

Budaörs új kulturális intézménnyel gyarapodott. Létrejött a BABtér!

A Illyés Művészeti Akadémia animációs szakképzése 2009-ben jött létre, költözött az „lllyésbe”. Elindult egy folyamat, amelyben a város egyre inkább az animációs filmművészet és oktatás központjává kezdett válni.

Patrovits Tamás és Orosz Anna Ida a város támogatásával megalapították a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, amellyel Budaörs minden év októberében a filmkultúra nemzetközileg is elismert színterévé válik.

2016 májusában a Budaörsi Önkormányzat szándéknyilatkozatban adta hírül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs tanszékével való együttműködési szándékát.

Nincs megállás! Az 5. Primanima első napján, az egykori Leányiskola épületében megnyitotta kapuit a BABtér, az első olyan hazai inkubátorház, amely középpontjába állítja az animációt, és evvel együtt számos kreatív alkotóprogramot, művészeti tanfolyamot, kurzust, kulturális eseményt. Mert a animáció nem csak a filmgyártás egyik műfaját jelenti, a szó jelentése ennél több, az animáció lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér ennek a küldetésének kíván eleget tenni.

Az llyés OKJ animációs képzése továbbra is az Illyés Gyula Gimnáziumban marad, a BABtérrel viszont az Illyéses diákok is új gyakorlóhelyet, kiállítóhelyiséget kapnak.

ill1

pncs-21

Comments are closed.