Az animáció szak eszközparkja

Az animáció, mint „technikai sport”

Az animáció alkalmazott művészeti ágának lépést kell tartania annak technológiájával is. Éppen ezért a hagyományos rajzi, szabadkézi tevékenységeket számítógépes tervezőprogramok oktatásával egészítjük ki. Mivel a legtöbb hazai és külföldi animációs stúdió APPLE számítógépeket használ, mi is fontosnak tartjuk, hogy a diákokat olyan számítógépek és szoftverek gyakorlati alkalmazására tanítsuk meg, amelyeket munkájuk során is használni fognak.

Illyés Akadémia eszköz parkja

A diákok 2011-2012-es szériájú APPLE iMac számítógépeken sajátítják el a számítógépes animáció és a grafikai tervezés nélkülözhetetlen ismereteit. Minden diákra jut számítógép, amihez pedig Wacom Intuos digitalizáló tábla tartozik. A számítógépes gépparkot korszerű projektorok, nyomtatók, szkennerek, iPadok, Zoom mobil hangfelvevő, tükörreflexes digitális fényképezőgépekre épülő, bábanimációnak is teret adó felvételi környezet és világítástechnikai rendszer egészíti ki, így oktatási stúdiónk európai szinten is a legkorszerűbbek közé tartozik.

Átvilágítós asztalok
A számítógépes eszközparkot “analóg eszközökkel”, rajzfilmes rajzasztalokkal felszerelt oktatási tanterem egészíti ki. Oktatásunk során fontosnak tartjuk a hagyományos rajzfilmrajzolói, – animátori eljárások megismertetését is. Rajzasztalainkat a Studio Baestarts-tól kaptuk ajándékba.